«Τις τράπεζες δεν τις κλείσαμε εμείς αλλά ο κ. Ντράγκι. Έκοψε την ρευστότητα και η ΕΚΤ έστειλε παρότρυνση προς την Ελλάδα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Όφειλε να αφήσει να εξελιχθεί η δημοκρατική διαδικασία. Δεν θα χρεωκοπούσε η ΕΚΤ αν έκαναν υπομονή πέντε ημέρες. Έχουμε κάνει τα πάντα για να πετύχουμε συμφωνία και οι απέναντι έκαναν τα πάντα για να μην έχουμε συμφωνία» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Όλγα Τρέμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε ότι αφορά τα σενάρια που ακούγονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο την επιστροφή στη δραχμή ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε πως:  «Αυτό που γίνεται σήμερα δεν είναι μια συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο λέει αλλαγή εντός ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σχέδιο στη δραχμή. Αν υπήρχε δεν θα ήμουν ένας απλός βουλευτής αλλά θα συμμετείχα στο οικονομικό επιτελείο», ενώ αναφερόμενος στις εικόνες με τις ουρές των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες συμπλήρωσε πως:  «Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχος που παίρνουν τις συντάξεις του περιμένοντας στις ουρές, που πράγματι είναι μια κακή εικόνα,  είναι αυτοί που μερικά χρόνια πριν πετσόκοψαν τις συντάξεις»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε πως «η κυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες. Δίκη της απόφαση ήταν δεδομένου πως δεν έκλεισε μια συμφωνία και γνώριζε τι θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο. Πως οι Έλληνες μπορούν να εμπιστευθούν έναν πρωθυπουργό που ήδη τους έχει πει ψέμματα. Ο Τσίπρας τζόγαρε το μέλλον των παιδιών μας. Το όχι θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ, ο Τσίπρας το ξέρει».