Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star βρέθηκε νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προκειμένου να μιλήσει για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις. Όταν στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των κλειστών τραπεζών, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την θέση της κυβέρνησης λέγοντας: «Το πιο εύκολο θα ήταν να βάλουμε μια τζίφρα και να πούμε πάρτε αυτό το πρόγραμμα. Αλλά έτσι θα εξοντώναμε την πενιχρή σύνταξη του συνταξιούχου. Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε αυτή την υπογραφή, έπρεπε να μας κόψουν τον ELA;».

Ακολούθως η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή έθεσε στον υπουργό την εξής ερώτηση: «Το ξέρατε ότι το πρόγραμμα έληγε χθες. Αν δεν το έκανε χθες, θα το έκανε την Τρίτη ο Ντράγκι. Ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνει! Γιατί το αφήσατε; Το είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλούς μήνες, πως η χώρα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα για να παίρνει ELA. Γιατί λοιπόν το αφήσατε τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες; Γιατί ενώ διαπραγματεύεστε εδώ και πέντε μήνες αφήσατε το δημοψήφισμα και δεν το κάνατε νωρίτερα;».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε ως εξής πριν αποχωρήσει από το στούντιο: «Σέβομαι αυτά που λέτε, αλλά ο κύριος Ντράγκι δεν χρειάζεται απολογητές στην Ελλάδα! Κυρία μου, αν νομίζετε ότι ήρθα εδώ για να κάνετε αυτή τη δουλειά… γεια σας! Γεια σας!».