«Ο πρωθυπουργός δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών! Δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών. Και ότι τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών!», διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια απάντηση στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα! Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί για τη χώρα με θυσίες του ελληνικού λαού! Ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο, τώρα παρακαλάει για νέο Μνημόνιο! Και κάνει το εξής απίστευτο: Ενώ προσυπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με 8 δισεκατομμύρια λιτότητας την πρόταση των θεσμών, καλεί μετά τους πολίτες να κάνουν τι; Να την καταψηφίσουν αυτή την πρόταση!», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως «κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες η οικονομία καταρρέει».

«Λέει ψέματα πως θα πάει να διαπραγματευτεί ξανά μαζί τους, όταν όλοι τους πιστεύουν ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι για ευρώ η δραχμή. Η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας και τώρα η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη», τόνισε.

«Είναι μοιραίο το λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα-παρωδία πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια, με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες, την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης καλούν τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα ή να υποστηρίξει το ναι. Εδώ είναι Ευρώπη, είναι δημοκρατία, τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση», δήλωσε.

«Ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Όπως έδειξε η χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή οι Έλληνες θα πούνε ναι. Την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ναι. Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω από όλα ενωμένος. Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας», κατέληξε.