«Τραγικά ανήσυχος» δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, «γιατί η επιμονή στο δημοψήφισμα, είναι μια επιμονή για διχασμό».

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει αντικείμενο δημοψηφίσματος, επομένως η πιο γενναία πράξη που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας, για να εξυπηρετήσει και το συμφέρον της χώρας, είναι να πει “ακυρώνω το δημοψήφισμα”».

«Εμείς πήραμε μια πρωτοβουλία με τον κ. Καμίνη, να δούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , να του εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τον επερχόμενο, για να μην πω τον επελθόντα διχασμό. Και η αγωνία μας ήταν αυτή, ότι πρέπει να πιεστεί και να στηριχθεί η κυβέρνηση, να πιεστεί και η Ε.Ε, να αλλάξει λίγο το κλίμα, για να μπορέσει να φτάσουμε σε ένα σημείο, στο οποίο θα είναι μια συμφωνία. η όποια συμφωνία. Πρέπει να μας γίνουν τα παθήματα, μαθήματα, δεν μπορεί να περιλαμβάνει άλλη λιτότητα, δεν γίνεται. Η χώρα έχει φτάσει στο αμήν», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: Να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία να λέει «θα σας δώσουμε αυτά τα λεφτά κι εσείς θα κάνετε αυτά κι αυτά».

«Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις. Από τότε πού άρχισε η κρίση , δεν κάναμε ουσιαστικά καμία μεταρρύθμιση. Η αγορά έχει πεθάνει. Για να σηκώσει κεφάλι η αγορά, θα περάσουν χρόνια, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, η ζημιά έχει γίνει. Από χθες δεν έχω δει τον κ. Καμίνη, θα βρεθούμε μέχρι το μεσημέρι, έχουμε και μηνύματα από πολλούς άλλους δημάρχους, που είναι στο ίδιο μήκος κύματος», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση «Μήπως πρέπει να μαζευτείτε όλοι και να πάτε στον πρωθυπουργό;», ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Σίγουρα είναι κάτι, το οποίο έχουμε στο μυαλό μας».