Έκκληση στον ελληνικό λαό να δημιουργηθεί κίνημα υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής έκανε μέσω ΑΝΤ1 και σε δραματικό τόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα υπέρ του ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία απευθύνθηκε στη νεολαία τονίζοντας: «Τους καλώ να πάρουν την υπόθεση του μέλλοντός τους στα χέρια τους».

«Δεν είναι ώρα ούτε για μπάνια, ούτε για καναπέ», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλεσε και τις γυναίκες να πάρουν θέση. Ζήτησε μάλιστα να μην τάσσεται ο κόσμος με την «ίδια φωνή του Σόιμπλε και των νεοναζί».

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ότι επειδή δεν ήθελε να διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχασε το λαό. «Με μια φωνή η Ελλάδα πρέπει να πει ότι θα μείνει στην Ευρώπη», είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να μου πει με ποιον τρόπο να βοηθήσω, να βοηθήσουμε μέσω των σοσιαλδημοκρατών για να στηριχθεί η ελληνική πρόταση» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Μίλησα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν πιστεύω στα μέτωπα, δεν πιστεύω στον διχασμό. Αυτή τη στιγμή δεν μιλά κανείς με κανέναν. Μόνο το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό τον διάλογο για εθνική γραμμή».