«Απέναντι στο τελεσίγραφο των δανειστών η μόνη επιλογή ήταν το δημοψήφισμα» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε μόνο εμείς κοντά στο ατύχημα, είναι και η Ευρωζώνη».

Παράλληλα, η Νάντια Βαλαβάνη απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, προκειμένου να αποφευχθούν τα capital controls. «Αν επικρατήσει ηρεμία δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στις τράπεζες» σχολίασε, προτρέποντας όποιον πάει στις τράπεζες “να πάρει ό,τι χρειάζεται, 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, 1.500 ευρώ”, ανέφερε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν πάει «να μην αποσύρει ό,τι έχει γιατί αλλιώς θα έχουμε capital controls».

Αναφερόμενη στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την αύξηση του ELA και τη συνάντηση που είχαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, η κα Βαλαβάνη σημείωσε ότι «ο κ. Ντράγκι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για όλη την Ευρωζώνη».

«Η πρότασή μας στη διαπραγμάτευση έχει νόημα αν υπάρξει και συζήτηση για το χρέος» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένο ατύχημα με την πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές στην ελληνική κυβέρνηση.