Εσπευσμένα επέστρεψε στον προεδρικό θώκο, τον οποίο είχε αφήσει προς ώρας στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ανεπανάληπτη αντιπαράθεση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για επί προσωπικού επίθεση τόσο σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην ίδια την Αριστερά, παρενέβη σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ζητώντας από τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακαλέσει.

«Κανονικά θα έπρεπε να δώσω το λόγο επί προσωπικού στον κάθε ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ενδεικτικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Έφτασε δε στο σημείο σε μία αποστροφή του λόγου της να σημειώσει ότι «δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει εδώ μέσα».

«Εγώ δεν έχω δουλέψει για νταβατζήδες της διαπλοκής» πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου, με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η σφοδρή αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για το δημοψήφισμα κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ζούσαν ποτέ από την εργασία τους, αλλά ήταν πάντα μισθοδοτούμενοι από το κόμμα.

Η φράση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε τη μήνιν του βουλευτή Ιωαννίνων και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά και εν συνεχεία ολόκληρης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζετε ότι μπορείτε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας να βρίζετε. Μπορώ να σας κάνω ΔΩΡΟ ένα τόμο με το βόθρο που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο Ποτάμι».

«Δεν θα με λογοκρίνετε» συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε «Ακούστε λοιπόν, θα πρέπει να ξέρετε, ότι δεν συνηθίζω… Αφήστε λίγο… Έλεγα λοιπόν και δεν είναι μυστικό ότι πολλοί εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος».

«Ήσασταν κομματικοί υπάλληλοι, που φιλοδοξούσατε να γίνετε κυβερνητικοί υπάλληλοι, και τώρα ερχόσαστε και λέτε στους 40αρηδες, αφήστε μας να ρισκάρουμε την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι αν μας βγει μας βγήκε» τόνισε.