«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είναι η φράση με την οποία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε συνεργάτες του, λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα.

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε ο Πρωθυπουργός σε συνεργάτες του σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος καθώς οι δανειστές δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της Αθήνας και από το πακέτο φόρων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ δεν κάνει αποδεκτά τα μέτρα και κυρίως την αύξηση της φορολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ του Ταμείου και της Κομισιόν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με όλα τα δεδομένα ανοιχτά και ένα νέο θρίλερ να βρίσκεται μπροστά μας.

Η συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κλ. Γιούνκερ, του προέδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μμ ώρα Ελλάδας.