Σκαρφαλωμένος από το μπαλκόνι του Χίλτον, έδωσε το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο γνωστός δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Paul Mason, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν στην Αθήνα.

«Εδώ στο Χίλτον της Αθήνας, βλέπετε την Αθήνα των πλουσίων», λέει ο Mason, ενώ σχεδόν «κρέμεται» πάνω από μια πισίνα.

Κατόπιν δείχνει προς το βάθος και λέει «Αυτή είναι η Αθήνα των Αθηναίων. Αυτή τη στιγμή το μέλλον της Ελλάδας θα αποφασιστεί από την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Ε.Ε., των πιστωτών. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο στάδιο».

Ο δημοσιογράφος περιγράφει τις κρίσιμες στιγμές που περνά η Ελλάδα καθώς και τις νεότερες εξελίξεις με τη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Στουρνάρα για την έκθεση που έστειλε στη Βουλή. Κατόπιν, εξηγεί πώς η κα Κωνσταντοπούλου έστειλε πίσω ως απαράδεκτη την έκθεση, «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ε.Ε.».

«Έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην εποχή μας, μια εποχή υπεροχής των κεντρικών τραπεζών. Σχεδόν πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ανοιχτή διαμάχη μεταξύ κεντρικών τραπεζών και κυβέρνησης και σίγουρα όχι δημοσίως. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», καταλήγει ο Mason.

Δείτε το βίντεο…