«Εμείς επιμένουμε στην πολιτική ουσίας, να συνεννοηθούμε τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος, να συνεννοηθούμε σε μια πραγματικά βιώσιμη λύση», τόνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σε δηλώσεις του στον Real FM.

Ειδικότερα, ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για «δραματικές ώρες», σημειώνοντας: «Το τι προτείνουμε στην κυβέρνηση το έχουμε πει εδώ και έναν μήνα: προτείνουμε, γιατί εμείς επιμένουμε στην πολιτική ουσίας, να συνεννοηθούμε τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος, να συνεννοηθούμε σε μια πραγματικά βιώσιμη λύση, με αλλαγή πολιτικής και όχι με αυτές τις προτάσεις που έχει καταθέσει προς τους δανειστές, οι οποίες είναι πραγματικά μίας απίστευτης φοροεπιδρομής, να αλλάξουμε πολιτική και να συνεννοηθούμε τώρα, τώρα που υπάρχει χρόνος».

Ερωτηθείς αν πίσω από την πρόταση για τη συνεννόηση είναι η ιδέα και μιας κυβέρνησης και αν μιλάει για αλλαγή κυβέρνησης, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε: «Όχι, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε μια λύση που θα έχει ευρύτερη πολιτική στήριξη, έστω και την τελευταία στιγμή να σωθεί η χώρα και να μην οδηγηθεί στην ασύντακτη χρεοκοπία.

Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε κάνει ένα μήνα τώρα και στην οποία δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση, η οποία έχει και την ευθύνη της διακυβέρνησης, των διαπραγματεύσεων αυτή με λίγα λόγια κινεί τα νήματα.

Εμείς είπαμε το εξής χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο και το καταθέτουμε για να το ξέρει όλος ο κόσμος, υπάρχει η πολιτική υπόνοια, όχι η βεβαιότητα, για να είμαι ακριβής ότι η κυβέρνηση σκοπίμως οδηγεί πέντε μήνες τώρα τη χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρώπη».

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, «λέμε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, μεθοδευμένα, άφησε τον χρόνο να κυλήσει, ανέβασε τον λογαριασμό και αφού φθάσαμε στο σημείο μηδέν, τώρα λέει ότι είμαστε έτοιμοι για τη ρήξη και δεν το λέω εγώ, το είπαν χθες τα στελέχη μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 50% των στελεχών είπαν ότι δεν μπούμε να δεχθούμε μία λύση που είναι μακριά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ήθελα να ήξερα ποιον κοροϊδεύουν πραγματικά; Έχουν δει το τι έχουμε καταθέσει στους θεσμούς όπως αρέσκονται να λένε; Έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Μας λένε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο απροχώρητο και έχουμε στο μυαλό μας και τη ρήξη.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα το καταλάβει ο κόσμος. Οφείλει η κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει ότι δεν διακινδυνεύεται η παρουσία μας στην Ευρώπη, να το θέσει ως προαπαιτούμενο, γιατί αυτήν την εντολή πήρε στις 25 Γενάρη».