Πικραμένος από την γνώμη του κόσμου αλλά και απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει χρόνο εμφανίστηκε ο πρόεδρος, για λίγες ακόμα ημέρες, του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του στην εκπομπή ONLINE και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην προσήλωση της κυβέρνησης στην επικοινωνιακή πολιτική κι όχι στη διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως δυσκολότερο το εσωτερικό «μέρος» αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει και τους ίδιους του τους βουλευτές.

«Δεν με εκπλήσσει η κυβέρνηση πορεύεται με την διαπραγμάτευση σχεδόν πέντε μήνες τώρα ενώ στην πραγματικότητα χάνει χρόνο.  Από πλευράς μου θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση γιατί στην ουσία είναι διττή, και το πιο δύσκολο μέρος δεν είναι το έξω αλλά το μέσα. Από πλευράς μου θα καταστεί αναγκαίο το να ληφθούν νέα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο περεταίρω παράτασης του προγράμματος εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για την Ελλάδα.

Ακόμα, αναφερόμενος στην περίπτωση σχηματισμού ενός μετώπου εναλλακτικής διακυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το άφησε ανοιχτό. «Θα φανεί από τη συγκυρία, από τις ανάγκες  τις χώρας», είπε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πικρία που νιώθει αποχωρώντας από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της «λανθασμένης εικόνας που έχει σχηματίσει ο κόσμος για τον ίδιο» ενώ ευθείες ήταν οι βολές του και εναντίον της «καλής επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης και δει συγκεκριμένων στελεχών της, των οποίων το έργο θα αποκαλυφθεί στην επόμενη φάση».

«Δύσκολα θα βρείτε έλληνα άνω των 40 ετών που δεν ψήφισε κάποια στιγμή στη ζωή του ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε την εποχή που ήταν εύκολα τα πράγματα. Παρόλα αυτά το 2011 αρνηθήκαμε να πάρουμε τυφλά μέτρα λιτότητας. Νιώθω βαθιά πίκρα , γιατί έχω δαπανήσει 5 χρόνια τα οποία ισοδυναμούν με 50, λόγω της πυκνότητας των εξελίξεων, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου, κι ενώ καταφέραμε μια μείωση του δημοσίους χρέους κατά 180% σε πραγματικούς αριθμούς, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω μετάσχει σε μια πολιτική που έχει κάνει κακό στον τόπο. Το πρόβλημα είναι πως έχει αλλοιωθεί η σχέση των κομμάτων με τους πολίτες, γι’ αυτό αισθάνομαι πικρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αισθάνομαι βεβαίως και ευθύνη ειδικά βλέποντας αυτό που κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης οι οποίοι επενδύουν χρόνο και κόπο στην επικοινωνία σε αντίθεση με εμάς που ήμασταν με το κεφάλι κάτω και επενδύαμε στην σκληρή δουλειά».

«Είμαι απελευθερωμένος αν και έχει αλλοιωθεί πλήρως η φυσιογνωμία μου. Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι εγώ θέλω να ασκώ εξουσία. Βλέπετε το βασικό μου μέλημα δεν ήταν να προστατεύσω τον εαυτό μου,  το θέμα δεν είναι η σταδιοδρομία μας, εμάς δεν μας απασχολούσαν οι κυβερνητικές καρέκλες. Είναι βάρος να σηκώνεις αυτό το φορτίο. Εγώ καλούμε σήμερα να απολογηθώ γι αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του ‘80 κατά στην διακυβέρνηση της οποίας εγώ δεν μετείχα ήμουν καθηγητής».

Το σίγουρο είναι πως δεν είχαμε καθόλου επεξεργασμένη επικοινωνιακή πολιτική, επέδρασε καθοριστικά πάνω μας η υπόθεση Τσοχατζόπουλου κι όχι μόνο. Επίσης υποστήκαμε και την φθορά του δεύτερου κόμματος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας το οποίο πάντα χάνει. Οι πολίτες ακριβώς επειδή ξέρουν τι τους προσέφερε το ΠΑΣΟΚ είναι απογοητευμένο από τους άλλους, από τους οποίους δεν ξέρουν τι να περιμένουν γι’ αυτό και  είναι εντυπωσιακά επιεικής μαζί τους. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την ηγεμονία του στην περίοδο της μεταπολίτευσης και το λέω εγώ που δεν ήμουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε»

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει στον εαυτό του επιπρόσθετα προβλήματα τα οποία φέρουν το όνομα Γιάννης Βαρουφάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου». «Είναι άνθρωποι που έχουν δείξει διαφορετική γραμμή από την κομματική και το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε, ίσως αργότερα παρακολουθήσουμε την δεύτερη πράξη του έργου».