Πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους, οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονται και πάλι απόψε έξω από τη Βουλή, ελπίζοντας ότι θα περάσει το μήνυμά τους στους 300 εκλεγμένους.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι προφανές: Άραγε το λαμβάνουν το μήνυμα οι πατέρες του Έθνους; Η απάντηση όμως είναι λιγότερο προφανής.

Κανείς δεν ομολογεί ότι έχει «ταρακουνηθεί» από τις καθημερινές συγκεντρώσεις που διανθίζονται από θορυβώδες χτύπημα κατσαρολικών και πλήθος «μούτζας» προς το Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα όμως, θα βάζαμε στοίχημα ότι όλοι οι βουλευτές μας θα απέφευγαν να διασχίσουν την πλατεία Συντάγματος μετά τις 5 το απόγευμα. Ή ακόμα και να βγουν στο προαύλιο της Βουλής για ένα τσιγάρο.

Άλλωστε, μήπως είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας βγήκε προχθές και μίλησε για την ανάγκη να περιοριστούν ορισμένα από τα προνόμια των βουλευτών; Και το αποτέλεσμα ήταν να κατηγορηθεί σήμερα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για «λαϊκισμό», καθώς όντας εξωκοινοβουλευτικός και έξω από το χορό, εύκολα προτείνει πχ ενιαίο μισθολόγιο ή ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας.

Όπως και να ’χει, επισήμως οι βουλευτές μας αναγνωρίζουν τις θυσίες των πολιτών προκειμένου να διασωθεί η χώρα και δηλώνουν ότι κατανοούν την αγανάκτησή τους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους