Εναν μάλλον απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν οι υποστηρικτές της «σκληρής γραμμής» στη ΝΔ… Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος μέσω συνεργατών του παρενέβη στο θέμα της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στηρίζοντας ουσιαστικά τη στρατηγική του «όχι» στη συναίνεση που πρόκειται να ζητηθεί σήμερα από τον κ. Σαμαρά.

«Σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του», τόνισαν χθες οι στενοί του συνεργάτες, στέλνοντας έτσι μήνυμα τόσο στον κ. Σαμαρά όσο και στον πρωθυπουργό.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Καραμανλή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», αιφνιδίασε βουλευτές του κόμματός του, καθώς κατά το παρελθόν είχε επιδείξει μετριοπάθεια και ήταν -ως πρωθυπουργός- υπέρμαχος της συναίνεσης. Τα ίδια πρόσωπα απέρριπταν το ενδεχόμενο η τοποθέτηση αυτή να είναι προϊόν συνεννόησης του ιδίου με τον κ. Σαμαρά, καθώς οι δύο πολιτικοί έχουν πολύ καιρό να συναντηθούν και να μιλήσουν πολιτικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει με την κίνηση και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς όμως να είναι γνώστης της συνολικής στρατηγικής. Πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά μαζί του σημειώνουν ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά σημειώνει ότι το πρόβλημα το έχει ο κ. Παπανδρέου, οποίος παρά το ότι έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δείξει -εφόσον τις προκηρύξει- ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.