Προτάσεις ουσίας αλλά και συμβολικές έφερε η Ντόρα Μπακογιάννη ενώπιον του Γιώργου Παπανδρέου και εμφανίστηκε σύμφωνη στη συρρίκνωση του κράτους αλλά αντίθετη σε νέα φορολογικά μέτρα.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, γιατί πιστεύουμε ότι το μεγάλο κράτος είναι το σοβαρότερο πρόβλημα και πρέπει να μικρύνει», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Μπακογιάννη διευκρινίζοντας ωστόσο ότι διαφωνεί στην εφαρμογή εξοντωτικών φορολογικών μέτρων.

«Μια πολιτική που επιβαρύνει και εξοντώνει τους πολίτες δεν θα είναι πιο αποτελεσματική», σχολίασε και ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στο Γιώργο Παπανδρέου πρόταση για κοινή διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με την τρόικα, με αντικείμενο τη φορολογική πολιτική.

Στις συμβολικές, όπως η ίδια τις χαρακτήρισε, προτάσεις που κατέθεσε, η κ. Μπακογιάννη συμπεριέλαβε την κατάθεση εκτελεστικού νόμου που να μειώνει τον αριθμό των βουλευτών από 300 σε 200 (όπως άλλωστε δίνει περιθώριο το Σύνταγμα) αλλά και να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία.

«Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι θα κερδίσουμε τη μάχη και θα βγούμε από την κρίση», κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.