Αφού πρώτα τα (ξανα)είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε ευθέως και από το βήμα της Βουλής τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «έμμισθο broker».

Άμεση και οξεία ήταν η αντίδραση του παριστάμενου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, που έριξε το «μπαλάκι» στον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν υπάρχει θέμα Καμμένου αλλά θέμα Σαμαρά. Υπάρχει θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, για το αν θα κρατήσει στο κόμμα τον κ. Καμμένο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι αμφισβητούν την ακεραιότητα του πρωθυπουργού. Υπάρχει και όριο στην κατάπτωση του τόπου που επιχειρούν βουλευτές της ΝΔ».

Το ζήτημα ανακίνησε ο Γ. Καρατζαφέρης, που προκάλεσε το βουλευτή της ΝΔ να επαναλάβει και στο κοινοβούλιο όσα λέει σε συνεντεύξεις του, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «αποτελεί εσχάτη προδοσία».

Παίρνοντας την «πάσα», ο κ. Καμμένος είπε πως αναφέρεται σε ασφάλιστρο κινδύνου το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το καλοκαίρι του 2009 και -όπως υποστήριξε- πουλήθηκε με ζημία για το Ταμιευτήριο, την εποχή που ο πρωθυπουργός συνομιλούσε με το ΔΝΤ.

Ακολούθησε σούσουρο, με τους βουλευτές να παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο το λόγο, ενώ παρενέβη και ο Φίλιππος Πετσάλνικος που τόνισε ότι «όσα ακούστηκαν για τον εκλεγμένο πρωθυπουργό που δίνει μάχη για την ανόρθωση της χώρας, όσα ελέχθησαν υπερβαίνουν τα όρια».

Σαφείς αποστάσεις κράτησε πάντως από τον κ. Καμμένο ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ, ειδικά μετά τις αιχμές Ραγκούση για την ανάγκη να παρέμβει ο Α. Σαμαράς.

«Πράγματι όποιος λέει ορισμένα πράγματα, έχει χρέος σε προσωπικό επίπεδο να τα αποδεικνύει. Οταν μιλάει ένας βουλευτής, δεν σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος. Ο κ. Καμμένος θα κριθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Τζαβάρας.

Παίρνοντας πάλι το λόγο, ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για συκοφαντία και αθλιότητα και πρόσθεσε ότι «είναι μείζον ζήτημα ηθικής και αγγίζει τα όρια της ντροπής αυτό το χτύπημα κάτω από τη ζώνη, η υπονόμευση την ώρα που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας που κάλεσε την κυβέρνηση και το Ταμιευτήριο, αλλά και τον Πάνο Καμμένο « να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί ο μόνος τρόπος να απαντηθούν και να αρθούν οι υποψίες και οι καχυποψίες είναι να χυθεί άπλετο φως».

Δεν άφησε πάντως ασχολίαστο τον τρόπο με τον οποίο ετέθη το θέμα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «θεατρικότητα του κ. Καρατζαφέρη που έδωσε πάσα στον κ. Καμμένο».