Όταν ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται δημοσιογράφος βγάζει αποκλειστικά και δημιουργεί θέμα. Το βίντεο που παρουσίασε χθες από την συνέντευξη Στρος Καν με τις αποκαλύψεις ότι από τον Νοέμβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ προκάλεσε αίσθηση και φυσικά θέμα…

«Γιατί άραγε ο κ. Στρος Καν τα λεει όλα αυτά τώρα; Δεν είναι παρθένα. Είναι έμπειρος πολιτικός», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στον Real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ο κ. Στρος Καν «θέλει να βγάλει από πάνω του την Ελλάδα» γιατί δέχεται επιθέσεις στη Γαλλία που είναι υποψήφιος για την προεδρία του σοσιαλιστικού κόμματος και θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι είναι λογικό ο πρωθυπουργός να συζητάει με όποιον χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα της χώρας. Οξύτατη ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκη ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις μιλώντας για «πολιτικό κόλαφο του Γ. Παπανδρέου».

«Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.

Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.

Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.

Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».

Σε υψηλούς τόνους και ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι «μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε αντί για τις δύσκολες αποφάσεις, τις «υπόγειες» συνεννοήσεις με τον κ. Στρος Καν. Το έκανε προκειμένου να αναιρέσει το «λεφτά υπάρχουν», αλλά και όλα όσα έλεγε και έπραττε το κόμμα του τα τελευταία 30 χρόνια».

«Αφού το πολιτικό σύστημα επιμένει να μην αλλάζει συμπεριφορά, πρέπει οι πολίτες με την ψήφο τους να το αλλάξουν», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, είπε χαρακτηριστικά: «τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στη αγκαλιά του ΔΝΤ,, ας υπάρξει ειλικρινής για έστω μια φορά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό, ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ.».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν».

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή τα περί συνομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν το 2009. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για συμπεριφορές, που ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός περισσεύει και το πολιτικό θάρρος απουσιάζει εντελώς.