Υψώνει κι άλλο τους τόνους στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αφού η κριτική του ίδιου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, έδωσε την ευκαιρία στον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση και να μιλήσει για αρρυθμίες, καθυστερήσεις και αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

«Η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας της κυβέρνησης παίρνει πλέον μορφή χιονοστιβάδας», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης με αφορμή την σημερινή συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη.

«Μετά τις συνεντεύξεις κορυφαίων υπουργών, σημείωσε, που μιλούν για αρρυθμίες, αδεξιότητες και καθυστερήσεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης δήλωσε σήμερα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ότι: “Η κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει”. “Ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια”. “Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ”.

Μέχρι σήμερα, αυτά αποτελούσαν άξονες της κριτικής μας. Σήμερα, τα υιοθετούν και τα εκφράζουν δημόσια, με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».