Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις που έχει στους έλληνες εργαζόμενους αποτελούν το κύριο σημείο των μηνυμάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους-όπως και όλους τους Έλληνες-σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια».
Το ΚΚΕ έκανε εκ νέου έκκληση για «ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση» λέγοντας ότι «αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης αναφέρει στο μήνυμά του: «η Πρωτομαγιά είναι γιορτή της εργασίας και όχι γιορτή των συνδικαλιστών. Φέτος δεν θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής, αλλά μνημοσύνου, γιατί πάρα πολλοί συντέλεσαν ώστε η εργασία σήμερα να είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανακοίνωση τονίζει: «η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

Το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «το νόημα της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκαλεί ο σύγχρονος διαχωρισμός των Ελλήνων σε εκείνους που είναι μέσα στο σύστημα και στους υπολοίπους, που είναι αποκλεισμένοι απ’ αυτό. Με πιο χαρακτηριστική την έκφραση αυτή μεταξύ όσων θέλουν να διατηρήσουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις που συμβάλλουν στα τεράστια ελλείμματα του κράτους απέναντι στους 270.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν μέσα σ’ ένα χρόνο τη δουλειά τους, χωρίς κανείς από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό να νοιαστεί γι’ αυτούς».