Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο που γίνεται αυτή την ώρα ζήτησε από τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ασχολούνται με σεναριολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κλείστε τα αφτιά σας στα σενάρια».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μικρή» την απόκλιση στο έλλειμμα του 2010, που διαμορφώθηκε στο 10,5% από τις αρχικές εκτιμήσεις για 9,5%.

Επίσης, έκλεισε τα σενάρια για ανασχηματισμό και εκλογές, ενώ είπε στους υπουργούς ότι «η διατύπωση των απόψεων είναι ελεύθερη», αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να ασχολούνται με όσα ακούγονται.

Ξεκαθάρισε έτσι εξαρχής την πρόθεσή του να βάλει τέλος στα συνεχιζόμενα σενάρια περί εκλογών, ανασχηματισμού και αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Είμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού. Θα ήταν εγκληματικό αν η φιλολογία και το εμπόριο φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και μιντιακή συζήτηση να κυριαρχούσε και να σταματούσε τη δική μας υπεύθυνη και κρίσιμη εθνικά δουλειά», σχολίασε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι όσοι ασχολούνται με σενάρια μένουν «στο θεωρητικό, μικροπολιτικό και επουσιώδες μπροστά στα μεγάλα προβλήματα».

«Ξέρω, ξέρουμε, ότι είναι ώρα αποφάσεων και στόχος μας είναι να τραβήξουμε μια γραμμή από το παρελθόν. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Στη χώρα μας πολλοί επιδίδονται σε κινδυνολογία, σχόλια και κριτική Δεν κάνουν προτάσεις και τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Αρκετά με τους εργολάβους της αγωνιάς των πολιτών».

Ενώ κάλεσε τους υπουργούς «να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να υλοποιήσουμε κάθε μεγάλη αλλαγή που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες. Αυτό είναι το στοίχημα», κατέληξε.