Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης σήμερα, κατά τον εορτασμό της 101ης επετείου από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ το 1910, δήλωσε: «το δυνάμωμα της Ελλάδας είναι το νέο πατριωτικό καθήκον. Οι αγρότες και ο αγροτικός τομέας αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Έθνους και της Εθνικής Οικονομίας. Η χώρα περιμένει και μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς για να βγει από την κρίση».

Η εορτασμός της επετείου δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή κόσμου αλλά στο χώρο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι αγροτοσυνδικαλιστικών φορέων που έθεσαν αιτήματα του κλάδου τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην τοποθέτησή του, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα αγροτικά ζητήματα, καθώς επιφυλάχτηκε να θίξει όλα τα θέματα στην ομιλία που θα έκανε εν συνεχεία, νωρίς το απόγευμα, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης το Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με θέμα: «Καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Επιπλέον ο Κ. Σκανδαλίδης, σχολίασε ότι δεν είναι υπουργός του «Κολωνακίου» και ήρθε στην Λάρισα, προκειμένου να θεσμοθετήσει με τον Δήμο Κιλελέρ, μία διαδικασία διαλόγου για την αγροτική οικονομία.

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση με άλλοθι την κρίση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό τομέα.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην οποία είναι υποθηκευμένη το 70% της αγροτικής γης, θα δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια.

Πολλά αγροτικά ζητήματα έθεσε στην διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισα, Σπύρος Τσικρίκας. Αιτήματα, που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής, την έλλειψη έργων υποδομής, την αναστολή περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους νέους, προκειμένου να γίνει ξανά η γεωργία επιλογή με προοπτική. Όλοι συμφωνούμε, σχολίασε, ότι η γεωργία μπορεί να θρέψει την Ελλάδα και να φέρει νέο πλούτο στην πατρίδα μας. Πολύ περισσότερο δε η Θεσσαλία, που είναι η κατ΄ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιφέρεια της χώρας και εμείς θέλουμε να την εδραιώσουμε ως το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα.