Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και έκκληση στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία τις επόμενες εβδομάδες έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ.

«Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

«Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει τις αδικίες έναντι των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων και θα επαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «εμείς τους λογαριασμούς μας με το χθες τους έχουμε κλείσει, απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο, κοιτάζουμε μπροστά».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα κρίνει και τις υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές. Είπε ότι ήδη εξετάζει εκατοντάδες προτάσεις και έκανε έκκληση σε νέους ανθρώπους χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία. Ήδη πρόσθεσε η Επιτροπή κάνει συνεντεύξεις με αξιόλογους ανθρώπους.