Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της πτώσης της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, ωστόσο όλοι παραπέμπουν στη δικαίωσή του και λένε ότι πρόκειται για «φυσιολογικό φαινόμενο» και ότι «θα υπάρξει ανάκαμψη μόλις γίνουν ορατά τα αποτελέσματα της προσπάθειας». Η δικαίωση της προσπάθειας του Γιώργου Παπανδρέου δεν γίνεται επί του παρόντος ορατή.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το αμέσως επόμενο βήμα είναι να αναζητηθούν οι κινήσεις που θα τον ξαναφέρουν στο προσκήνιο και θα τον καταστήσουν και πάλι αδιαφιλονίκητο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέγονται οι κινήσεις που πρέπει να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πιο δημοφιλής πρόταση είναι αυτή του ανασχηματισμού αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας.

Η δεύτερη πρόταση είναι να επιχειρήσει η κυβέρνηση να στριμώξει την αντιπολίτευση στο δίλημμα «συναίνεση ή εκλογές» μέσα στον Ιούνιο, με αφορμή τη διεύρυνση της πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, στις 180 ψήφους, αντί για την απλή πλειοψηφία που απαιτείται σήμερα.

Η Τρίτη πρόταση αφορά μια πιθανή δοκιμασία της ενότητας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ με τη μετατροπή της ψηφοφορίας επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.