Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σχολίασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τονίζοντας ότι αν και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του παρουσιάζει μεγάλη φθορά, ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την πορεία της Ν.Δ.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, στο να ανασυντάξουμε μετά από μια μεγάλη ήττα τις δυνάμεις μας και αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Βέβαια, το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα πέφτουν, αποτυπώνει ότι μέσα από μια διαδικασία του τελευταίου έτους βαριά πληγωμένο βγήκε το πολιτικό σύστημα».

Για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν κάποιοι σε συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όπως ο κ. Λαζαρίδης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε: «Δεν δέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς, γιατί νομίζω ότι θα ήταν άδικο για τον οποιονδήποτε θα χρησιμοποιούσαμε τέτοιους χαρακτηρισμούς, όταν δεν ξέρουμε τη διαδρομή του. Στους χαρακτηρισμούς και στα επίθετα είμαι πολύ επιφυλακτικός. Το ότι ο κ. Λαζαρίδης προέρχεται από την Αριστερά, δεν λέει τίποτα.  Αν ο κ. Λαζαρίδης σήμερα είναι σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., προφανώς είναι Ν.Δ.  Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα να έχει όποιον συνεργάτη ή όποιους συνεργάτες αυτός επιθυμεί».

Τέλος για τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο βουλευτής της Ν.Δ. κρίνει ότι με την κατεύθυνση των αλλαγών πολλαπλασιάζεται το άγχος και πολλαπλασιάζεται η εξεταστική δοκιμασία μαθητριών και μαθητών. Έτσι ως αποτέλεσμα βλέπει να πολλαπλασιάζεται και η παραπαιδεία που απαιτείται, προκειμένου τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένα για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια.

«Υπάρχουν σημαντικά κριτήρια που δεν έχουν εξεταστεί και το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Είναι προφανής η απάντηση. Οι λόγοι είναι μόνο λογιστικοί. Εκεί είναι και η διαφωνία μας. Δεν πρέπει να γίνει μόνο για λογιστικούς λόγους, δηλαδή να εξοικονομήσεις πόρους ή για να έχεις λιγότερα σχολεία και να μην κάνεις διορισμούς την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.