Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος, μίλησε σήμερα αποκλειστικά στο μαγκαζίνο του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την πορεία της Ελλάδας αλλά και του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Η εισήγηση του προέδρου ήταν πλούσια και σε ιδέες καινούργιες και στο να διαγράψει το δρόμο που προτείνει το κόμμα, όχι στο λαϊκισμό των εύκολων κρίσεων, κινήσεων, αλλά με προτάσεις ρεαλιστικές, που να αντιστοιχούν στις διαθέσεις των εργαζομένων να μην αυτοδιαψεύδονται, επειδή είναι ουτοπικές και όχι πραγματοποιήσιμες.

«Ο πρόεδρος έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για έναν πλούσιο διάλογο με το δημοκρατικό κόμμα, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ελπίζω ότι αυτό θα έχει συνέχεια. Να δοθεί, δηλαδή, η δυνατότητα και στα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά) να επεξεργαστούν μια ατζέντα διαλόγου και να μπουν στη συζήτηση, μπροστά στην ελληνική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος. Το σημερινό ήταν ένα μήνυμα ωριμότητας και αποφασιστικότητας και ελπίζω πως θα πάμε καλά».

«“Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, όπως λέει και το τραγούδι. Ας πάψουμε να έχουμε γκρίνιες, να είμαστε διαρκώς ανικανοποίητοι. Ας κοιτάξουμε, κατά πρόσωπο, τις πραγματικές δυσκολίες, ώστε να τις υπερβούμε».