Τουλάχιστον ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας είναι ρεαλιστής και προτίμησε την άμυνα παρά την επίθεση, μιλώντας για τις αποδοκιμασίες Πάγκαλου στο Παρίσι και του Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο.

«Μπαίνουμε πλέον σε μία φάση μπορεί αυτά να πρέπει να τα συνηθίσουμε», είπε μιλώντας στην ΝΕΤ και συνέχισε «εγώ είμαι πολύ ανοιχτός και ξεκάθαρος. Βλέπω ότι υπάρχει εδώ μία τάση από κάποιους να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να εκφραστούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναρωτήθηκε αν αυτού του είδους η «τυφλή πολιτική διαμαρτυρία» οδηγεί κάπου και σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται διάλογος προκειμένου να βρίσκεται κάποια άκρη.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας η οποία μιλούσε ούτε λόγο ούτε πολύ για… τρομοκράτες που επετέθησαν στον Θ. Πάγκαλο κρίθηκε υπερβολική και από την ίδια την κυβέρνηση. Κορυφαία στελέχη μιλούσαν για «υπερβολές Πάγκαλου» οι οποίες οξύνουν ακόμα περισσότερο την ένταση. Η… ήπια εμφάνιση και η δήλωση του Δ. Δρούτσα έγινε μάλλον για να μετριαστούν οι εντυπώσεις από την ανακοίνωση Πάγκαλου που μιλούσε για… αναρχοτρομοκράτες…