«Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας.

«Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές από όλους: Ο τόπος αυτός, που διέρχεται τώρα μία βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία, είναι αυτοί που στηρίζουν τις αναγκαίες αλλαγές», είπε ο υπουργός, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα στα Γιαννιτσά, και πρόσθεσε: «Αυτό, που κάνουμε, είναι επώδυνο, αλλά έχει προοπτική, δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός, όμως, μέσω της Βουλής και της Κυβέρνησής του και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, κυβερνά την Ελλάδα. Δεν την κυβερνά και δεν την διαφεντεύει κανείς άλλος. Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε γι αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».

Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι της τρόικας φάνηκε να το ξέρουν αυτό, απάντησε: «Όχι και γι αυτό τους το υπενθυμίζουμε, ώστε να το γνωρίζουν πολύ καλά από τώρα και στο εξής».