«Όση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με υποκίνηση ενεργειών στην Τυνησία και την Αίγυπτο, άλλο τόσο έχει με υποκίνηση και οργάνωση μεταναστών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», τόνισε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόλις ώρες μετά τις αιχμές από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για ανάμιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη της Νομικής από μετανάστες.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα συναινετικό και ενορχηστρωμένο σχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό κοινής γνώμης για τη συγκάλυψη στην υπόθεση Siemens» και εκτίμησε ότι «η συναίνεση αυτή είναι ίσως πρόκριμα άλλων συναινέσεων για νέα σκληρά μέτρα».

«Στόχος επίσης είναι να ξεμπερδέψετε μια ώρα αρχύτερα με το άσυλο, ενεργοποιώντας μάλιστα ξενοφοβικά αισθήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για προβοκάτσια και λάσπη.

Προέβλεψε μάλιστα ότι «είστε τόσο προβλέψιμοι που είστε ικανοί να φτάσετε στα άκρα. Γι’ αυτό θα παραμείνουμε ψύχραιμοι σε όποια προβοκάτσια.

Περιμένουμε τα χειρότερα, αλλά ενημερώστε το κράτος και το παρακράτος πως ούτε φοβόμαστε, ούτε απροετοίμαστους θα μας βρείτε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής απόφαση των φοιτητών της Νομικής που, όπως υποστήριξε, «όσο ήξεραν οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο και οι φοιτητές της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που συνυπογράφουν.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και προσωπικά στον πρωθυπουργό που το πρωί είχε εξαπολύσει αιχμές για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θλίβομαι που ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Τόσο απελπισμένος είναι; Με ένα αντιαριστερό παραλήρημα που μας θύμισε άλλες εποχές. Ποιος; Ο αριστερός πρωθυπουργός που συγκαλύπτει σκάνδαλα, που έφερε το ΔΝΤ, που κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και τώρα θέλει να ξεμπερδεύει με το άσυλο».
Και πρόσθεσε: «Δεν έχετε πια καμία σχέση με την αριστερά, όπως ούτε και με την ιστορία.

Αν ο πρωθυπουργός δεν είχε το επώνυμο Παπανδρέου, θα είχατε ίσως την τύχη της Τυνησίας». Από το στόχαστρό του δεν διέφυγε ούτε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, για τον οποίο δήλωσε ότι «από συνήγορος του πολίτη έγινε συνήγορος της κυβέρνησης και σκοτεινών σχεδιασμών που έχουν ως στόχο το άσυλο».