Διπλό είναι το ενδιαφέρον για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί. Αφενός γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ο ίδιος προανήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πολιτικό χρήμα.

Αφετέρου διότι στην «ανοιχτή» συνεδρίαση οι βουλευτές θα πάρουν το λόγο, παρόντος του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Κανείς δεν περιμένει, βέβαια, να εκδηλωθεί «αντάρτικο», καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ραγδαίες εξελίξεις. Αναμένεται, όμως, να έχει ενδιαφέρον η στάση βουλευτών που κατά καιρούς έχουν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και στις επιλογές της και ζητούσαν επίμονα το τελευταίο χρονικό διάστημα «να τα πουν στον πρωθυπουργό».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει κάτι διαφορετικό από τη στάση που έχει κρατήσει τόσο καιρό. Να ζητήσει, δηλαδή, «μορατόριουμ» για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όπως είχε κάνει στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.