Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παίζει κρυφτούλι» στο ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, το οποίο αποδίδει στους εξοπλισμούς, τις Ολυμπιάδες, τις φοροαπαλλαγές και το μνημόνιο. Επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται μια δίκαιη ρύθμιση του χρέους «με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, χαμηλούς τόκους και κούρεμα του χρέους που θα μπορέσει να δώσει ανάσα στην κοινωνία».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Το χρέος που δημιούργησαν οι εξοπλισμοί, οι Ολυμπιάδες, οι φοροαπαλλαγές, το μνημόνιο είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί. Η κυβέρνηση, αντί να παίζει κρυφτούλι, πρέπει τώρα να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Επαναδιαπραγμάτευση χωρίς νέα μνημόνια, επαναδιαπραγμάτευση που θα στηρίζει την κοινωνία και όχι τους τραπεζίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά διεκδικεί μια νέα δίκαιη ρύθμιση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, χαμηλούς τόκους και κούρεμα του χρέους που θα μπορέσει να δώσει ανάσα στην κοινωνία. Είναι η μόνη λύση για να μπορέσουμε να βγούμε απ΄ αυτή την κρίση, με την κοινωνία όρθια και όχι ισοπεδωμένη».