Σε αγώνα δρόµου έχουν επιδοθεί στη Ρηγίλλης ώστε την επόμενη εβδομάδα να είναι όλα έτοιμα για να µεταφερθεί το γραφείο του Αντώνη Σαµαρά στο νέο κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, ώστε να µπει σε εφαρµογή και το νέο σχέδιο αντιπολιτευτικής επίθεσης του κόµµατος.

Με νέα γραφεία, νέο σήµα και ανανεωµένη ιστοσελίδα, η Ν.∆. ετοιµάζεται για «σκληρό ροκ», όπως αναφέρουν επιτελικά κοµµατικά στελέχη, που θα επεκταθεί από το πεδίο της οικονοµίας στα εθνικά θέµατα.

Η διαρρύθμιση στα 7.000 τετραγωνικά µέτρα των νέων γραφείων της Ν.∆. αποκαλύπτει κατά κάποιο τρόπο και το νέο οργανόγραµµα του κόµµατος.

Η πολιτική οµάδα κρούσης που θα πλαισιώσει τον κ. Σαµαρά θα στεγαστεί στον τρίτο όροφο µαζί µε το προεδρικό γραφείο, ενώ στον δεύτερο όροφο έχουν ήδη µετακοµίσει οι κοµµατικές γραµµατείες.

Στον τρίτο όροφο θα συστεγαστούν όλα τα στελέχη που θα συγκροτούν και την οµάδα του λεγόµενου «πρωινού καφέ», η οποία θα προετοιµάζει το καθηµερινό πρόγραµµα δράσης του κ. Σαµαρά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το σχέδιο επανεκκίνησης της Ν.∆. θα συνδυαστεί, σύµφωνα µε κοµµατικές πηγές και με ένα σχέδιο πολιτικής αντεπίθεσης σε όλα τα πεδία.

Υπό τον φόβο εκλογικού αιφνιδιασµού, το γαλάζιο επιτελείο έχει σαν πρωταρχικό στόχο τη µέγιστη συσπείρωση της κοµµατικής βάσης.

Η στάση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στο θέµα της Siemens είναι ενδεικτική της προσπάθειας να διαµορφωθεί ένα κλίµα σύγκρουσης στο πολιτικό σκηνικό, ενώ η Ν.∆. εµφανίζεται έτοιµη να αντεπιτεθεί και µε καταγγελίες για νέα πράσινα σκάνδαλα, όπως λένε οι ίδιες πηγές.

Μια πρόγευση για τη νέα σκληρή γραµµή του κόµµατος αποτελεί και η επίθεση στην κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει ο κ. Σαµαράς για τα εθνικά θέµατα, η οποία θα κλιµακωθεί τη ∆ευτέρα στη µονοµαχία µε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.