Για παρωδία των εξεταστικών κάνουν λόγο κύκλοι του ΔΗΣΥ της κ.Ντ.Μπακογιάννη τονίζοντας πως η παρωδία αυτή οδήγησε σε συμψηφισμούς , αναδεικνύοντας με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αδυναμία της συντεταγμένης πολιτείας να δώσει  σαφείς απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα.

Αυτά αφορούν τι έγινε με τους επίμαχους λογαριασμούς, σε ποιους κατέληξαν  τα 100 εκ ευρώ μίζες της Siemens,  γιατί δεν ασκήθηκαν πιέσεις μέσω αγωγών στη Γερμανική εταιρεία που έχει αντικειμενική ευθύνη για να αναγκαστεί να πει όλα όσα γνωρίζει, γιατί δεν ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανεξάρτητη έρευνα των δικών τους κομματικών ταμείων, αφού υπάρχουν ρητές καταθέσεις  για πληρωμή χρημάτων σ’ αυτά από τη Siemens;

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι αντί για αυτά ξόδεψαν  εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου για να ψάξουν το ημερολόγιο του κ. Χριστοφοράκου,  και τις λίστες εταιρικών δώρων και άλλες τέτοιες ασημαντότητες, λες και οι υπεύθυνοι της Siemens, θα σημείωναν στο ημερολόγιο που κρατούσε η γραμματέας τους «και να μην ξεχάσω σήμερα να λαδώσω τα κόμματα και τον υπουργό». Είναι ντροπή, τονίζουν.

Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι τα ερωτήματα  στη συνείδηση του ελληνικού λαού παραμένουν: Ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποιά είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων από το 1990 μέχρι σήμερα. Και αν πρόκειται κάποιος να τιμωρηθεί για όλα αυτά;.