Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα (19/2) μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Οι πολίτες οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα, από σήμερα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr με τους κωδικούς taxis ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν και χρήση τα στοιχεία του διαβατηρίου τους. Η διαδικασία θα είναι ενεργή έως τις 29 Απριλίου.

«Όποιος πολίτης είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιστολική ψήφο ενώ εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι εκλογείς εντός Ελλάδας μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στο εξωτερικό στα κατά τόπους προξενεία», διευκρίνισε η υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε παράλληλα και την ανάληψη ευθύνης για το δέμα – βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για αδιανόητη απειλή κατά της εισαγγελέως εφετών ενώ σημείωσε ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι απαιτείται.

«Έχουμε στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άνθρωπο με τεράστια εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.