Πριν λίγο ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στο Ερζερούμ. Ενδεικτικό της σημασίας της συνάντησης είναι το γεγονός ότι κράτησε 3,5 ώρες και παρόντες ήταν τελικά μόνο οι δύο ηγέτες, χωρίς κανέναν εκ των συνεργατών τους ή τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι θα συναντηθούν ξεχωριστά.

Απούσες ήταν και οι σύζυγοι των δύο ηγετών, παρότι η πρόσκληση του κ. Έρντογαν απευθυνόταν αρχικά και στην Άντα Παπανδρέου, σε ανταπόδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης και επίσκεψης του ζεύγους Έρντογαν στην Αθήνα πριν από λίγο καιρό.

Παρά ταύτα, η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να την υποβαθμίζει και να μιλά για «γεύμα εργασίας», ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση στη βάση της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Παραπέμπει, μάλιστα, στο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες τον Ιούνιο.

Παπανδρέου και Έρντογαν σε λίγη ώρα θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη της «πανεπιστημιακής ολυμπιάδας» που διεξάγεται στο Ερζερούμ, ενώ στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο συνέδριο του τουρκικού ΥΠΕΞ.