Προσπαθώντας να προσελκύσει τα παιδιά, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» που περιλαμβάνει παιχνίδια, συνδυάζοντας έτσι το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Με την είσοδο τους στο μουσείο, τα παιδιά θα παραλαμβάνουν ένα σακίδιο το οποίο θα περιέχει όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν: παιχνίδι μνήμης, ένα ιδιότυπο «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» με τα αγάλματα της Αθηνάς καθώς και άλλα παιγνίδια με τα σύμβολα της Θεάς.

Η ήδη επιτυχημένη ιδέα του καθαρισμού των Καρυάτιδων με λέιζερ μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, θα γοητεύσει σίγουρα και τους νεαρούς επισκέπτες.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, το μουσείο τοποθέτησε ειδικές λεζάντες στα εκθέματα του και προσάρμοσε το μενού του εστιατορίου ειδικά για τους μικρούς του φίλους. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν γεύσεις από όλη την Ελλάδα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Το πρόγραμμα αυτό, συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης». Το «παιχνίδι» ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο 16/17 Απριλίου.