Δεν άφησε… αναπάντητο το δημοσίευμα της Bild -περί μυστικών οδηγιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για λιγότερες κίτρινες κάρτες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας- η FIFA, τονίζοντας ότι οι σχετικές κατηγορίες είναι «απαράδεκτες».

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο αρχιδιαιτητής της FIFA Μάσιμου Μπουζάκα έχει ζητήσει από τους διαιτητές της διοργάνωσης να είναι φειδωλοί με τις κίτρινες κάρτες και να επιβάλουν την τάξη μέσω της προσωπικότητάς τους.

Μετά από αυτό, ο διευθυντής επικοινωνιών της Ομοσπονδίας, Βάλτερ ντε Γκρεγκόριο, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Ρίο ντε Τζανέιρο πως «υπάρχουν κατηγορίες στον γερμανικό Τύπο που αναφέρουν ότι η ΦΙΦΑ έχει δημιουργήσει ένα κρυφό σχέδιο ενθάρρυνσης των διαιτητών να μην δείχνουν εύκολα κίτρινες ή κόκκινες κάρτες και να δίνουν προτεραιότητα στο θέαμα του αγώνα σε βάρος της υγείας των παικτών, όπως έγινε με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ: Είναι απαράδεκτες αυτές οι κατηγορίες».

«θα ανακοινωθεί σύντομα η απόφαση για το αν θα ανοίξει ή όχι πειθαρχικός έλεγχος κατά του Κολομβιανού αμυντικού Χουάν Καμίλο Ζούνιγκα, ο οποίος προκάλεσε τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Το μαρκάρισμα ήταν επικίνδυνο και μπορεί να ασκηθεί κριτική, αλλά να πούμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο μη τιμωρίας του παίκτη ο οποίος παίζει πάρα πολύ σκληρά και ρισκάρει κάποιο τραυματισμό, αυτό είναι απαράδεκτο», συμπλήρωσε.

Σημειωτέον, ο Νεϊμάρ χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ μετά τον τραυματισμό του από τον Ζούνιγκα –ο οποίος δεν είδε κίτρινη κάρτα- που τού προκάλεσε κάταγμα σπονδύλου.