Τα πόδια των Ιταλών διεθνών στη Βραζιλία θα προστατεύονται από επικαλαμίδες που σχεδιάστηκαν στο Casale di Felino, σε μικρή απόσταση από την Πάρμα. Ο Ενρίκο Καμπάρι, πρώην συνεργάτης της Ferrari και ιδρυτής της εταιρείας Campari Compositi δημιούργησε για τους «ατζούρι» τα εν λόγω αξεσουάρ από ανθρακονήματα, τα οποία είναι υπέρ-ελαφριά και διακοσμημένα με βινιέτες που σχεδιάστηκαν από τον γραφίστα Βαλέριο Μαρίνι.

Ανάμεσα στους πελάτες του Καμπάρι είναι ποδοσφαιρικοί αστέρες από όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος άρχισε να εφαρμόζει στις επικαλαμίδες την τεχνολογία της Φόρμουλα 1 από το 1994.

Η βινιέτα τώρα, η αφιερωμένη στον εθνικό εκλέκτορα Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του παρήγγειλε επικαλαμίδες, είναι αποτέλεσμα της πένας της Κιάρα Μοντανάρι.

Στις εν λόγω εικόνες ο Τζανλουίτζι Μπουφόν σχίζει το πουκάμισό του και επιδεικνύει το λογότυπο του Superman, ο Ματία Ντε Σίλιο ποζάρει μπροστά από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, ο Τζόρτζο Κιελίνι είναι ο Κινγκ Κονγκ, ο Λεονάρντο Μπονούτσι ο σαμουράι, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ο μονομάχος, ο Αντρέα Μπαρτσάλι ο χτίστης, ο Αντρέα Πίρλο αναπαριστά τον Τζότο, τον ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Φλωρεντίας, ο οποίος υπήρξε πρόδρομος της Αναγέννησης, ο Μάρκο Βεράτι είναι ταχυδακτυλουργός.

Στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος όλες οι επικαλαμίδες θα δημοπρατηθούν στο σάιτ Charity Stars και τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Live Onlus, ο οποίος με τη σειρά του θα αγοράσει με αυτά απινιδωτές και αθλητικό-σχολικό εξοπλισμό.

Πηγή: tifosi.gr