O «ρωμαίος» οδηγός, Max Biaggi, έχει κερδίσει δύο παγκόσμιους τίτλους με την Aprilia στα Superbikes (2011 και 2012) και τρεις ακόμη παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία των 250 cc στα Grand Prix World (1994-1996), οδηγώντας πάντα για την Aprilia.

O αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Romano Albesiano σχολίασε: «Ο Max είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της Aprilia στους αγώνες και ένας αναβάτης με τρομερές ικανότητες. Ήθελε να δοκιμάσει την ART καθώς εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου για συμμετοχή στο MotoGP».

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε τον Max ξανά στη σέλα μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Αυτό αποτελεί πάντα ένα σημαντικό και ευχάριστο γεγονός για τους μηχανικούς όσο και για τους θεατές».

«Ασφαλώς αυτό δεν αποτελεί δοκιμή προετοιμασίας για την επιστροφή του στις πίστες. Το όλο θέμα μόλις έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και αυτή η δοκιμή δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ευχάριστη συνεύρεση μεταξύ δυο φίλων».

Η Aprilia έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην πλήρη εμπλοκή της στο MotoGP το 2016. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τα δεδομένα που έχει συλλέξει από τη συμμετοχή της με την ART στις κατηγορίες CRT και «Open»,το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας έχει στόχο να είναι έτοιμο το πρώτο πρωτότυπο μέχρι την ερχόμενη άνοιξη ώστε να κάνει και την πρώτη «επίσημη» εμφάνιση στην πίστα.