Με δυο αθλητές να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο χιλιοστό του δευτερολέπτου και μάλιστα τον απολύτως ταχύτερο όλων, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στον ελληνικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

Περισσότεροι από 3.000 θεατές απόλαυσαν ένα χορταστικό θέαμα στην αυλαία του 3ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που γίνεται στην Καλαμπάκα 9-11 Μαΐου.

Στην καθιερωμένη KTM Super Test, που αποτελεί τον πρόλογο κάθε αγώνα και δίνει τον στίγμα του τί θ’ ακολουθήσει, ο Γάλλος Johnny Aubert (Beta) και ο Ιταλός Alex Salvini (Honda) πέρασαν μαζί, με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου από την γραμμή τερματισμού και «κέρδισαν» έτσι μαζί την ειδική διαδρομή.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Enduro! Στην κατηγορία Ε2 αλλά και την άτυπη Γενική Κατάταξη το δίδυμο των πρώτων άφησε λίγο πιο πίσω, 3ο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γάλλο Antoine Meo (KTM).

Πολύ καλή εμφάνιση για τον «κοντοχωριανό» (Τρίκαλα) Γιάννη Τρίγκα (Honda) που σημείωσε τον 12ο χρόνο στην άκρως ανταγωνιστική Ε2 –και τον καλύτερο ανάμεσα στους Έλληνες αναβάτες. Ο Ηλίας Κυριλής (Beta) και ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) ακολούθησαν σε σχετική απόσταση.

Απόλυτος κυρίαρχος στη Ε1 ήταν ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Γάλλος Christophe Nambotin (KTM), που δείχνει έτοιμος για την 3η συνεχόμενη διπλή του νίκη φέτος. Ο Φιλανδός Eero Remes (TM) «άρπαξε» την 2η θέση από τον Ισπανό Jaume Betriu (Husqvarna). Δυνατή ελληνική εμφάνιση εδώ έγινε από τον έτερο Τρικαλινό, τον Αλέξη Ζώρα (ΚΤΜ, 12ος) με τον άτυπο 2ο «ελληνικό» χρόνο.

Οριακή τριπλή μονομαχία έγινε στην Ε3 όπου ο Γάλλος Mathias Bellino (Husqvarna) έκανε την έκπληξη. Άφησε ελάχιστα πίσω του τον καταξιωμένο πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ivan Cervantes (KTM) και τον επιθετικό νεανία (παγκόσμιος πρωταθλητής Junior 2013) αυστραλό Matthew Phillips (KTM).

Άλλη μια δυνατή «τρικαλινή» εμφάνιση εδώ, έγινε από τον Θανάση Τρίγκα (Honda, 14ος) που άφησε αρκετά πίσω τους Ι. Σεβαστόπουλο (Gas Gas) και Α. Ζβινβτερίκο (ΚΤΜ).

Ο Daniel McCanney (Beta) σήκωσε ψηλά τα βρετανικά χρώματα στην κατηγορία (Junior) χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση από τον Γάλλο Loic Larrieu (Husqvarna) και τον Ιταλό Giacomo Redondi (Beta). Αξιόλογη ήταν η εμφάνιση του Πάνου Κακολύρη (ΚΤΜ) στην κατηγορία με τον 3ο καλύτερο χρόνο μεταξύ των Ελλήνων οδηγών.

Τέλος, οι νεανίες του Παγκόσμιου Κυπέλλου E-Youth οδήγησαν οριακά τα δίχρονα 125άρια τους με πρώτο και καλύτερο τον Ιταλό Davide Soreca (Yamaha). Επικράτησε του Σουηδού Albin Elowson (Husqvarna) ο οποίος άφησε 3ο τον Γάλλο Jeremy Miroir (Yamaha) για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Κέρδος σε εμπειρίες ήταν ο απολογισμός για τον καστοριανό Αρτέμη Σφηναρολάκη (Husqvarna), ενώ δεν απέφυγε τα λάθη της απειρίας ο εκπρόσωπος της Λαμίας Δημ. Μπάκας (ΚΤΜ).

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται δυνατός συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και αναμεταξύ των Ελλήνων οδηγών, σε έναν αγώνα που έχει όλα τα δεδομένα μιας κορυφαίας διοργάνωσης και επιπλέον το επιβλητικό φόντο των βράχων των Μετεώρων.