Δραματική στροφή της τύχης έναν μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2014. Ο πρωταθλητής φαινόμενο, ο Ισπανός Marc Marquez έσπασε το δεξί του πόδι κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Όπως μετέδωσε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Καταλούνια ο Ισπανός δημοσιογράφος Damià Aguilar, ο Marquez έπεσε ενώ οδηγούσε στη Lleida, στην πίστα dirt-track κοντά στο σπίτι του, στην Cervera της Καταλωνίας. Το ατύχημα συνέβη προχθές Τετάρτη και το κάταγμα εντοπίζεται στην δεξιά του περόνη.

Στο Quiron Dexeus University Hospital της Βαρκελώνης όπου τον εξέτασε ο Dr. Xavier Mir διαπιστώθηκε σπειροειδές κάταγμα στην δεξιά κνήμη. Μία όχι και τόσο «κακή» μορφή κατάγματος που δίνει καλή πρόγνωση και γι’ αυτό δεν θα γίνει και επέμβαση αποκατάστασης αλλά θα περιμένουν να επουλωθεί συντηρητικά.

Σύμφωνα με τον Dr. Mir «Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν συνδεσμική βλάβη ή εξάρθρωση και δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση. Περιμένω ότι θα χρειαστεί τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να ανακάμψει πλήρως».

Ο Marquez έχει ήδη αρχίσει την αποκατάσταση με μεθόδους φυσιοθεραπείας. Η εξέλιξη πάντως έχει σοβαρές αλλά όχι καταστροφικές επιπτώσεις στην προετοιμασία του, αφού θα παραμείνει χωρίς να φορτίζει το πόδι του για δύο εβδομάδες.

Που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στα δεύτερα επίσημα δοκιμαστικά στην Sepang, στο τέλος του μήνα, ίσως ούτε και στο Phillip Island αμέσως μετά. Αναμένεται πάντως να έχει ανακάμψει πλήρως για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, στις 23 Μαρτίου στο Qatar.

«Ήταν μια πραγματικά άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή» , δήλωσε ο Marquez. «Πήγα αμέσως στον Δρ Mir να με φροντίσει. Ευτυχώς δεν υπήρχε συνδεσμική βλάβη και φαίνεται σαν ένα καθαρό κάταγμα».

Ο Marquez θυμίζουμε, την έχει «ψωνίσει» τελευταία με το dirt track, και μάλιστα έχει πρωτοστατήσει στην αναβίωσή του σαν προπονητική εξάσκηση για τους αναβάτες των MotoGP.

Έχει φτιάξει για τον εαυτό του μια τέτοια οβάλ πίστα κοντά στο σπίτι του, όπου προπονείται με πάθος στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας ενώ πλαγιολισθαίνει. Πλεονέκτημα είναι πως το dirt tracking θεωρείται γενικά ως προπόνηση χαμηλού κινδύνου, σε αντίθεση με το Motocross για παράδειγμα.