Το τελευταίο βαρομετρικό υψηλό που πέρασε πάνω από τη Νότια Γαλλία έριξε τεράστιες ποσότητες νερού που προκάλεσε πλημμύρες, οι οποίες προξένησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ζημιές.

Ένα από τα κτήρια που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές ήταν αυτό που στεγάζει τις εγκαταστάσεις της ομάδας Monster Tech3 Yamaha, στη Bormes-les-Mimosas της Προβηγκίας. Πρόκειται για μία παραθαλάσσια κωμόπολη δίπλα στο Σεν Τροπέ.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του MotoGP.com, μια πόρτα ασφαλείας που ήταν υποθετικά υδατοστεγής, δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα το κτίριο να κατακλυστεί από νερά. Το πάτωμα γέμισε λάσπες και πολλά μηχανήματα καταστράφηκαν. Ζημιές έπαθαν και πολλά κιβώτια με ανταλλακτικά, συσκευασμένα και έτοιμα να ταξιδέψουν για τη Μαλαισία για τις πρώτες δοκιμές της σεζόν.

Ο Herve Poncharal, ιδιοκτήτης και manager της ομάδας δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και είμαστε τυχεροί που δεν συνέβη σε άλλη εποχή με περισσότερο φόρτο εργασίας. Παρότι έχουμε να προετοιμαστούμε για τις δοκιμές της Sepang, δεν νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Οι γείτονες προσέτρεξαν σε βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας που πάλευαν με τις λάσπες και τα νερά, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας.

Οδηγοί της Tech3 εφέτος είναι στα MotoGP οι Bradley Smith και Pol Espargaro, ενώ στη Moto2 οι Marcel Shrotter και Alex Mariñelarena.