Σκαρφάλωσε στην κορυφή των MotoGP και δεν είναι παρά 20 χρονών. Ο Marc Marquez είναι σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν φοβερά ώριμος για την ηλικία του. Και αναμφισβήτητα είναι γρήγορος, εύκολα θα λέγαμε ότι είναι ο πιο γρήγορος μοτοσυκλετιστής του πλανήτη.

Τα όσα λέει αναπαράγονται από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου και παρότι δεν έχει πάντα κάτι σοφό να πει, ορισμένες του απόψεις αξίζουν να κυκλοφορούν. Να τι δήλωσε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο fasterandfasteρ.net για λογαριασμό του Men’s World…

– Για το πόσο αμφίρροπη ήταν η σαιζόν ως το τέλος:

«Όταν βλέπεις τη βαθμολογία, διαπιστώνεις ότι και οι τρεις μας (ο Dani, ο Jorge και εγώ) είχαμε πάνω από 300 βαθμούς, πράγμα απίστευτο. Στο τέλος μάς χώριζαν μόλις 34 βαθμοί. Ο Dani και ο Jorge ήταν πολύ άτυχοι που έπεσαν, χωρίς αυτές τις πτώσεις τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Και εγώ ήμουν πολύ τυχερός που δεν τραυματίστηκα πιο σοβαρά στα δικά μου ατυχήματα».

– Για το αν η Honda RC213V είναι σήμερα καλύτερη από τη Yamaha YZR M1 και τη Ducati Desmosedici GP13:

«Όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι είτε η Yamaha, είτε η Honda είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες, αλλά για μένα είναι παρόμοιες. Και οι δύο έχουν τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία. Και οι δύο κέρδισαν από 9 αγώνες φέτος, οπότε είναι πολύ κοντά. Και στο κάτω-κάτω έχω οδηγήσει μόνο την Honda, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η καλύτερη».

– Για το ποιους θαύμαζε μικρός από τα MotoGP:

«Ήρωάς μου ήταν πάντα ο Valentino Rossi. Σίγουρα έχω δει κάποιες από τις μεγάλες μάχες με τους Doohan, Roberts, Gardner κ.λπ. αλλά είμαι πολύ μικρός για να θυμάμαι κάτι από την εποχή εκείνη. Και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συγκρίνουμε το τώρα με το τότε, τα πάντα έχουν προχωρήσει, ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο».

– Για την οδήγηση μοτοσυκλέτας στο δρόμο:

«Δεν έχω δίπλωμα, αλλά αν είχα, δεν θα οδηγούσα γρήγορα στο δρόμο! Ακόμα και στην πίστα με τις ελεγχόμενες συνθήκες τα πράγματα είναι επικίνδυνα, πόσο μάλλον όταν προσθέτει κανείς παράγοντες όπως οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Όσοι οδηγούν γρήγορα στο δρόμο, κατά τη γνώμη μου δεν έχουν μυαλό. Μ’ αρέσει να οδηγώ χωμάτινες μοτοσυκλέτες με τον αδερφό μου Alex. Είναι διασκέδαση και εξάσκηση μαζί. Αν είχα ένα δίκυκλο για το δρόμο, αυτό θα ήταν μάλλον ένα από τα scooter της Honda, για να κυκλοφορώ στην πόλη».

– Για τις αγαπημένες του πίστες:

«Προφανώς λατρεύω τους αγώνες της πατρίδας μου, αλλά κατευχαριστήθηκα και τα ταξίδια στην Αμερική και την Αυστραλία. Οι αγαπημένες μου πίστες είναι η Aragon και το Phillip Island. Γρήγορες και τεχνικές!»

– Για τις ασχολίες του όταν δεν αγωνίζεται:

«Εξασκούμαι πολύ μαζί με τον αδερφό μου κάνοντας motocross, ποδήλατο και πηγαίνοντας στο γυμναστήριο. Δεν ακούω μόνο ένα είδος μουσικής, μ’ αρέσει ό,τι κι αν παίζει. Όσο για φαγητό, τρελαίνομαι για το ισπανικό και το ιταλικό».