Ένα συναρπαστικό αγώνα έζησαν οι αθλητές, ομάδες και θεατές του 2ου αγώνα του MiniGP Cup που έγινε στο Kartodromo των Αφιδνών.

Νέες συμμετοχές, βελτιωμένος εξοπλισμός, βελτίωση στους χρόνους, μάχες μέχρις εσχάτων και επεισοδιακές εξελίξεις ήταν τα βασικά στοιχεία ενός αγώνα που όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό.

Φοβερή στην όψη, ανώδυνη στην ουσία, ήταν η «πτώση-σκούπα» του 16χρονου Αλέξανδρου Χαβέλα στην πρώτη στροφή της εκκίνησης που έφερε ένα μικρό χαμό και 4 αθλητές σε «ξαπλωτή» επαφή με την άσφαλτο και το χώμα.

Ο αγώνας διακόπηκε για να επανεκκινήσει 20 λεπτά αργότερα με άπαντες τους οδηγούς παρόντες. Ο «μικρός» Καρακώστας, 13χρονος Δημήτρης (ΑΡΗΣ, IMR) με τη φόρα της εντυπωσιακής εμφάνισής του στις δοκιμές, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε επικεφαλής μέχρι τον 8ο γύρο.

Τότε ο μελετημένος και πολύπειρος από αγώνες στο εξωτερικό 14χρονος Νότης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) κέρδισε αρχικά τις μάχες με τους Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR), Ηλία Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) και Νίκο Καρακώστα (ΑΡΗΣ, IMR) βάζοντας πλώρη για την πρώτη θέση.

Στον 8ο γύρο βρήκε τον τρόπο να περάσει και τον φορτσάτο Δημ. Καρακώστα και με έναν εκπληκτικό ταχύτερο γύρο (55,1’’) να πανηγυρίσει την δεύτερη νίκη του στον θεσμό. Η απόδοση του «Νότη» ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οδηγεί μοτοσυκλέτα ασθενέστερη σε απόδοση από τις IMR των άλλων πρωταγωνιστών.

Η μονομαχία των 2 πρώτων σκίασε λίγο την άλλη φοβερή τριπλή μάχη και εναλλαγή θέσεων, αυτής για την 3η θέση. Εκεί επικράτησε τελικά ο αλάνθαστος αυτή την φορά 16χρονος Αλέξανδρος Χαβέλας με το συνομήλικό του Νίκο Καρακώστα να τερματίζει σχεδόν δίπλα του και τον Ηλία Μπαξίσογλου στην 4η θέση.

Σχετικά μοναχικό αγώνα έκανε ο 17χρονος Μάνος Λομποτέσης (και αυτός όμως βελτίωσε την επίδοσή του σε ταχ. γύρο), όπως και ο πρωτοεμφανιζόμενος Στέλιος Χάλαρης ο οποίος σίγουρα χρειάζεται γρηγορότερη μοτοσυκλέτα όπως και ο άτυχος Αλέξανδρος Κόλλιας. Με περισσότερη προπόνηση θα αντέξει ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις του αγώνα ο σταθερά ανερχόμενος Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Και το «επιδόρπιο»

Στην κατηγορία των μεγάλων (Senior) η αγωνία κορυφώθηκε καθώς ο νεοεμφανιζόμενος Απόστολος Λιάκος (Ομάδα 65, IMR) πετάχτηκε μπροστά και έκανε γρήγορα μια μικρή διαφορά.

Δημήτρης Παπαγγέλου (Αρτεμις, IMR), Μάνος Φασουλάκης (Ομάδα 65, IMR) και Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) άλλαζαν επί 4 γύρους θέσεις μεταξύ τους, μέχρι που ο Παπαγγέλου το παράκανε και είχε μια πτώση, αλλά συνέχισε και τερμάτισε.

Ο Λευτέρης Πίππος με την ασθενέστερη NSF αφού πέρασε το Φασουλάκη, ανέβασε ρυθμό, πέρασε και το Λιάκο που φάνηκε να κουράζεται και «κατέβασε» το ρεκόρ γύρο κάτω από το 55’’ (54,79’’) παίρνοντας την καρό σημαία.

Ταχύς αλλά με λάθος στην εκκίνηση ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) προσπάθησε πολύ για να πλησιάσει τον επανεμφανισθέντα στους αγώνες Χρήστο Παντελεάκη (ΑΡΗΣ). Ο πρώην πρωταθλητής στα 125 βολεύτηκε στο εντυπωσιακό Honda στους 2 τελευταίους γύρους όπου και «έσπασε» το 57’’ σε ταχ. γύρο. Ενθουσιασμένος από την εμπειρία δήλωσε ο Μιχάλης Μιμίκος (ΑΜΛΕΧ, IMR).

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του θεσμού γίνεται στις 13 Σεπτεμβρίου στο Kartodromo Αφιδνών.

Βαθμολογία MiniGP Cup 2013

Θέση/Νο/Αθλητής/Σωματείο/Σύνολο βαθμών/1ος αγώνας/2ος αγώνας

1 55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 50 25 25
2 88 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 31 20 11
3 71 ΛΟΜΠΟΤΕΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 26 16 10
4 99 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΗΣ 20 – 20
5 11 ΧΑΒΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΟΜΑ∆Α 65 16 – 16
6 56 ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΗΣ 13 13 –
7 97 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΗΣ 13 – 13
8 44 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΗΣ 11 11 –
9 19 ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 10 10 –
10 36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΜΟΤ 7 – 7
11 32 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΗΣ 0 – –
12 22 ΤΣΙΑΒΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Ε.Δ.Ο. 0 – –

(Η κατηγορία Senior δεν προσμετρά σε βαθμολογία δεδομένης της στόχευσης του θεσμού στους νέους αθλητές)