O έκτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro έγινε στην Καστοριά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν η σημαντικότερη διοργάνωση που έγινε το 2013 στην Ελλάδα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, που μάλιστα χαρακτηρίστηκε και σαν ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς μέχρι τώρα!

Η KTM γιόρτασε ένα χρυσό Σαββατοκύριακο στο χωμάτινο τερέν σφραγίζοντας δύο ακόμη παγκόσμιους τίτλους. Ο Antoine Meo και ο Christophe Nambotin εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο στις κατηγορίες Ε1 και Ε3 αντίστοιχα.

Οι αγώνες σε κάθε διοργάνωση είναι διπλοί με ανεξάρτητες κατατάξεις και βαθμολογίες για το Σάββατο και την Κυριακή. Ο ενθουσιασμός για την αυστριακή ομάδα ξεκίνησε στην Καστοριά το Σάββατο στον 11ο ουσιαστικά αγώνα της χρονιάς, όταν οι αναβάτες της KTM Antoine Meo και Christophe Nambotin, με τις νίκες τους έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για δύο παγκόσμιους τίτλους την Κυριακή.

Οι δύο γάλλοι αναβάτες δεν απογοήτευσαν. Στον 12ο γύρο, απέδειξαν το υψηλό τους επίπεδο και στο τέλος της ημέρας είχε έρθει η ώρα για την εργοστασιακή ομάδα Enduro της KTM να ξεδιπλώσει τα εορταστικά πανό και να συγχαρεί δύο ακόμη παγκόσμιους πρωταθλητές.

Και οι δύο, ο Meo στην E1 και ο Nambotin στην Ε3 διατήρησαν τους τίτλους του 2012. Και οι δύο κατάφεραν να κερδίσουν άξια τους τίτλους δείχνοντας αλάνθαστη αγωνιστική απόδοση σε όλη τη σεζόν.

Ο Antoine Meo ωστόσο ήταν ο πιο πειστικός από τους δύο, καθώς κέρδισε τους 11 από τους 12 αγώνες, ενώ ήταν 5ος μόνο στο GP της Ισπανίας, στον 6ο γύρο. Ο Christophe Nambotin κέρδισε στους 10 αγώνες και τερμάτισε 2ος στο GP της Χιλής στον 1ο γύρο και 4ος στο GP της Αργεντινής στον 4ο γύρο.

Ήταν οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές σε πολλά διαφορετικά τερέν και πλέον μπορούν να πάνε στους τελευταίους δύο γύρους του πρωταθλήματος στο St. Flour στη Γαλλία (7-8 Σεπτεμβρίου) χωρίς άγχος και με τον αέρα του τίτλου.

Στην κατηγορία της Ε2, το ενδιαφέρον παραμένει έντονο καθώς ο ιταλός Alex Salvini και ο γάλλος Pierre-Alexandre Renet, οδηγοί της HM-Honda, και της Husaberg αντίστοιχα, μοιράστηκαν τις νίκες. Ακόμη η υπόθεση τίτλος είναι ανοικτή καθώς και οι δύο διεκδικούν τον τίτλο στην κατηγορία, με το Salvini ωστόσο να έχει ένα προβάδισμα 34 βαθμών.

Τη διοργάνωση του ελληνικού αγώνα είχε αναλάβει το αθλητικό σωματείο Off Road Team, σε συνεργασία με το μοτοσυκλετιστικό όμιλο Καστοριάς και τη λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού Άργους Ορεστικού. Υπό την αιγίδα της αθλητικής μοτοσυκλετιστικής ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για μια άψογη διοργάνωση που τελικά επιβραβεύτηκε.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Ενότητα Καστοριάς, ο δήμος Καστοριάς οι τοπικές Αρχές και σύλλογοι, το νοσοκομείο, αλλά και η ΛΑΜΣ Σερρών καθώς και σύσσωμη η περιοχή με τους κατοίκους της, αγκάλιασαν την προσπάθεια που έδωσε ζωή και χρώμα στην πόλη.

Περισσότεροι από 100 αθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro κατέκλυσαν την όμορφη Καστοριά, με τις μεγάλες ομάδες τους, τις εκατοντάδες των ανθρώπων της διοργάνωσης και τους πολυάριθμους θεατές. Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τον αγώνα και τις ειδικές διαδρομές.

Αποτελέσματα E1

1. Antoine Meo (F), KTM (1-1)
2. Cristobal Guerrero (E), KTM (2-2)
3. Maurizio Micheluz (I), Suzuki (7-3)
4. Matti Seistola (FIN), Husqvarna (4-4)
5. Jeremy Tarroux (F), Sherco (5-5)

Βαθμολογία E1

1. Meo, 231 βαθμοί (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013)
2. Juha Salminen (FIN), Husqvarna, 169
3. Seistola, 167
4. Eero Remes (FIN), TM, 143
5. Guerrero, 124

Αποτελέσματα E2

1, Alex Salvini, Italy, HM-Honda, (2 – 1)
2, Pierre-Alexandre Renet, France, Husaberg, (1 – 2)
3, Ivan Cervantes, Spain, KTM, (8 – 3)
4, Johnny Aubert, France, KTM, (3 – 4)
5, Victor Guerrero, Spain, KTM, (5 – 5)

Βαθμολογία E2

1, Alex Salvini, 223 βαθμοί
2, Pierre-Alexandre Renet, 190
3, Ivan Cervantes, 183
4, Johnny Aubert, 179
5, Victor Guerrero, 121

Αποτελέσματα E3

1. Christophe Nambotin (F), KTM (1-1)
2. Mathias Bellino (F), Husaberg (3-2)
3. Aigar Leok (EST), TM (5-3)
4. Luis Correia (P), Beta (9-4)
5. Deny Philippaerts (I), Beta (6-5)

Βαθμολογία E3

1. Nambotin, 230 points (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013)
2. Leok, 171
3. Joakim Ljunggren (S), Husaberg, 161
4. Correia, 143
5. Bellino, 113