Πρωτότυπη ιδέα δεν είναι, όμως φαίνεται πως είναι ακόμη αποτελεσματική. Οι αρχές στην πολυπληθή βιομηχανική πόλη Μπανγκαλόρη της Ινδίας κατασκεύασαν χαρτονένια ομοιώματα αστυνομικών σε φυσικό μέγεθος και τα τοποθέτησαν σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Οι ινδοί οδηγοί, τόσο των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όσο και των λεωφορείων στην Ινδία φημίζονται για την απειθαρχία τους προς κάθε είδους κώδικα τροχαίας συμπεριφοράς, περιγελώντας κάθε μέτρο ασφαλείας. μόνο όμως όταν δεν υπάρχει τροχονόμος κοντά για να τους κόψει κλήση.

Γνωρίζοντας αυτό αλλά μην έχοντας το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για την αστυνόμευση κάθε διασταύρωσης, η τροχαία της πόλης αποφάσισε να προχωρήσει λοιπόν στην κατασκευή τριών χάρτινων αστυνομικών, αντιγράφοντας μια πρακτική που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Αυτό θα πει παγκοσμιοποίηση.

Τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται θετικά, καθώς οι οδηγοί, αντιλαμβανόμενοι τα ομοιώματα, μειώνουν ταχύτητα στις διασταυρώσεις. Τώρα οι αρχές σχεδιάζουν να επεκτείνουν την «απάτη», στήνοντας 10 ακόμη ψεύτικους τροχονόμους.

Επόμενο στάδιο: Να βρεθεί τρόπος ώστε τα ομοιώματα να κερδίζουν τα προς το ζην, ή τουλάχιστον να αποσβέσουν το κόστος τους, κόβοντας κλήσεις… ίσως οι αρχές της ινδικής πόλης πρέπει να συμβουλευθούν τους Γάλλους συναδέλφους τους σχετικά με το πώς λειτουργεί το νέο σύστημα των βίντεοκλήσεων στη Γαλλία.