Το μικρό custom shop με το περίεργο όνομα, it roCkS!bikes, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Porto της Πορτογαλίας και αποτελεί το καταφύγιο και πεδίο δράσης των Osvaldo Coutinho και Alexandre Santos.

Το χαρακτηριστικό-σφραγίδα της δουλειάς τους είναι η κατασκευή ενός ενιαίου «μονοκόκ» κομματιού που περιλαμβάνει ντεπόζιτο, σέλα και ουρά. Με βάση αυτό το ξεχωριστό στοιχείο λοιπόν οι δύο Πορτογάλοι φίλοι ξεκίνησαν να στήνουν μια café racer κατασκευή βασισμένη στο XJR1300, ως φόρο τιμής στα 20 χρόνια του αειθαλούς μοντέλου. Καλωσορίστε το CS-06 Dissident.

Επιλέγοντας έναν χρωματισμό που θυμίζει το θρυλικό αγωνιστικό σχέδιο του King Kenny Roberts, αντικατέστησαν το κίτρινο με χρυσό και προχώρησαν σε μια συλλογή από σπουδαία επώνυμα περιφερειακά. Το ανεστραμμένο πιρούνι προέρχεται από R1, τα δύο αμορτισέρ από την φημισμένη Ohlins, λεβιέδες, μανέτες και μαρσπιέ από την LSL, σωληνάκια υψηλής σε φρένα και συμπλέκτη από τη Hel Performance, ψηφιακό όργανο της Motoscope και βέβαια την απίθανη εξαπίστονη δαγκάνα της ISR μπροστά με δίσκους 340 χιλιοστών!

Ξεχωρίζουμε ακόμη του σπέσιαλ ακτινωτούς τροχούς της Kineo που δέχονται tubeless λάστιχα, καθώς και την custom «εξάτμιση» (βλέπε σκέτους σωλήνες) που υπόσχεται να ανασταίνει νεκρούς κάθε φορά που περιστρέφεται η γκαζιέρα.

Το εντυπωσιακό CS-06 Dissident είναι ένα ακόμη μοναδικό κόσμημα στη μοναδική συλλογή των Yard Built customs της Yamaha, ωστόσο αρκετά από τα κομμάτια που βλέπετε πάνω του θα μπορεί κανείς να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα των κατασκευαστών του (όταν αυτή ανοίξει φυσικά).

Δείτε το και, πρωτίστως, ακούστε το στο σχετικό βίντεο της Yamaha…

Πηγή: mototriti.gr