Μετά από τρία άγονα ως προς τον χορηγό τίτλου χρόνια, η ομάδα Yamaha MotoGP φαίνεται πως βρήκε πάλι κεντρικό υποστηρικτή της προσπαθείας της. Την εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η ιταλική ιστοσελίδα PU24.it. Γιατί να θεωρήσουμε βαρύνουσα μια «φήμη» που ξεκινά από μια ιστοσελίδα; Διότι η PU24.it είναι αυτή που πρωτανέφερε την απόφαση του Valentino Rossi να «στείλει» τον Jeremy Burgess, αλλά και παλιότερα την είδηση της μεταγραφής του Ιταλού αστέρα στην Ducati.

Είναι κοινό μυστικό στον κόσμο των GP ότι οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι στενά συνδεδεμένοι με τον στενό κύκλο των έμπιστων ανθρώπων του Rossi.

Το νέο λοιπόν είναι πως η κατασκευάστρια αθλητικών ειδών Adidas έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει μέγας χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha –και φυσικά των δύο αναβατών της, του Valentino Rossi και του Jorge Lorenzo, αρχής γενομένης από το 2014.

Η συμφωνία αποτελεί, γράφουν οι Ιταλοί, μέρος ενός μεγαλύτερου deal που περιλαμβάνει και την ομάδα Team Sky VR46 της Moto3, η οποία με την υποστήριξη του Rossi και του καναλιού Sky Italia, προκειμένου να προωθήσει νέα ταλέντα από την Ιταλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Η συμφωνία προσφέρει στην Adidas έντονη προβολή του ονόματός της μέσω του καναλιού Sky που έχει αγοράσει τα δικαιώματα μετάδοσης των GP από την Dorna για τα επόμενα χρόνια. Και βέβαια μέσω της σύνδεσής του με το όνομα του Rossi που εξακολουθεί να συγκινεί και προσελκύει τα πλήθη όσο κανένας άλλος αναβάτης.

Κατά το ιταλικό άρθρο, η συμφωνία έχει διετή διάρκεια, αλλά το ποσό που αφορά δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Ήδη η Puma, ο προαιώνιος αντίπαλος της Adidas έχει εμπλακεί στα MotoGP, αναλαμβάνοντας να ντύσει την ομάδα Ducati Corse. Έτσι δεν εκπλήσσει κανέναν η απόφαση της Adidas να εμπλακεί και η ίδια –και μάλιστα με μια πιο επιτυχημένη ομάδα, για να την «βγει» στη μισητή Puma.

Puma και Adidas έχουν κοινή καταβολή στην οικογένεια Dassler. Σύμφωνα με τον «μύθο», τα δύο αδέρφια Adi και Rudi Dassler τσακώθηκαν πριν 65 τόσα χρόνια για μια γυναίκα, χώρισαν στα δύο την εταιρεία που είχαν κληρονομήσει από τον υποδηματοποιό πατέρα τους (την Gebrüder Dassler Schuhfabrik) και ωθούμενοι από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, δημιούργησαν δύο από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Από τους μεγαλύτερους πελάτες της αρχικής εταιρείας ήταν ο θρυλικός μαύρος Αμερικανός σπρίντερ Τζέσε Όουενς που ξεφτίλισε το ναζιστικό ιδεώδες του Άρειου αθλητή, όταν κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια μέσα στο χιτλερικό Βερολίνο, στους Ολυμπιακούς του 1936.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις πρώτες ημέρες του 2014, όταν όλα τα τρέχοντα συμβόλαια θα έχουν εκπνεύσει.