Ακούγεται εδώ και δύο χρόνια. Η Honda ετοιμάζει μια νέα Superbike παραγωγής, που αντλεί έμπνευση από τα RCV των MotoGP. Και οι φήμες έχουν ενταθεί, πως η μοτοσυκλέτα θα εμφανιστεί φέτος το Νοέμβριο, στη μοναδική παγκόσμια έκθεση της χρονιάς, στο Μιλάνο.

Βρίθουν οι ιταλικές ιστοσελίδες από σχετικά άρθρα που βασίζονται στα όσα «αποκαλύπτουν» στελέχη της Honda, όπως λένε. Στην EICMA (ανοίγει στις 7 Νοεμβρίου), θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο RCV 1000 προ-παραγωγής, βασισμένο στη μοτοσυκλέτα που οδηγεί φέτος ο Marc Marquez. Η μοτοσυκλέτα παραγωγής θα παρουσιαστεί τελικά σε ένα χρόνο, σαν μοντέλο 2015.

Τα ίδια αναγράφονται και σε ιαπωνικά περιοδικά, αυτή όμως η εικόνα που δείχνουμε δεν αποτελεί αυθεντική φωτογραφία, αλλά ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοχή μιας αντίστοιχης που είχε εμφανιστεί στο περιοδικό Motorrad πριν 9 μήνες.

Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι η μοτοσυκλέτα θα φορά κινητήρα V4 1000 κυβικών, θα αποδίδει πάνω από 200 ίππους, θα ζυγίζει λιγότερο από 200 κιλά με καύσιμο (!) και θα φορά ένα ιδιαίτερο πλαίσιο τύπου «σκάλας» (εκδοχή του χωροδικτυώματος) από ελαφρύ κράμα.

Οι προβλέψεις των μάγων έφτασαν μάλιστα μέχρι και τον προ-καθορισμό της τιμής: 50 ως 90 χιλιάδες ευρώ θα κοστίζει η «MotoGP» δρόμου, φέρνοντάς την σε άμεση αντιπαράθεση με τη Desmosedici δρόμου.

Πάντως ο CEO της Honda Motor Co. Takanobu Ito είχε δηλώσει το 2012: «Η Honda εξελίσσει μια νέα supersport, εξοπλισμένη με τεχνολογία των μοτοσυκλετών μας στα MotoGP. Θα ενσωματώνει το ίδιο πάθος και θα προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις με την RC30 του 1987».