Η βρετανική εταιρεία κατασκευής sport αυτοκινήτων Lotus είναι εδώ και λίγες μέρες επίσημα κατασκευαστής και μοτοσυκλετών. Η ιστορική φίρμα δημιούργησε μια νέα εταιρεία, τη Lotus Motorcycles σε συνέργεια με το γερμανικό όμιλο Holzer και την αγωνιστική ομάδα Kodewa.

Η Kodewa κατασκεύασε πρόσφατα το νέο σπορ μοντέλο Lotus T128 LMP (σε μορφή πρωτότυπου για το Le Mans), ενώ συμμετέχει με τη Lotus LMP2 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA. Η ομάδα απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες με εμπειρία τόσο στο παγκόσμιο Αντοχής όσο και στη F1, το γερμανικό πρωτάθλημα DTM και άλλες μικρότερες διοργανώσεις.

Η Lotus Motorcycles θα σχεδιάσει και κατασκευάσει την πρώτη μοτοσυκλέτα της Lotus, με την κωδική ονομασία Lotus C-01. Θα ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία από τη F1, θα αποτελείται από πανάκριβα υλικά όπως ανθρακονήματα, τιτάνιο και ατσάλι αεροδιαστημικών προδιαγραφών (παραγωγής της RPC GmbH) και ο κινητήρας της θα αποδίδει 200 ίππους.

Υπεύθυνος σχεδιασμού έχει αναλάβει ο γερμανός Daniel Simon. Ο Simon απέκτησε φήμη σχεδιάζοντας για τη Bugatti Automobiles. Κατόπιν μετακόμισε στο Χόλιγουντ, όπου δημιούργησε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα φουτουριστικά οχήματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως το Lightcycle που πρωταγωνίστησε στο «Tron: Legacy της Disney» (2010) και το «Bubbleship», το οποίο είδαμε πρόσφατα να κυβερνά ο Τομ Κρουζ στην sci-fi ταινία «Oblivion».  Έχει επίσης σχεδιάσει τα γραφικά της Lotus LMP2, σε μαύρο/χρυσό φυσικά.

Λέει ο Simon: «Με τη Lotus C-01 έχουμε μια και μόνον φιλοδοξία: να δημιουργήσουμε μια μοναδική μοτοσυκλέτα που θα ενσωματώνει την απολύτως κορυφαία τεχνολογία, με την κτηνώδη ισχύ και την υπέρκομψη εμφάνιση… κάτι σαν ένα υπερτεχνολογικό θηρίο ντυμένο με ένα σικάτι χειροποίητο σμόκιν».

«Με τα κορυφαία περιφερειακά και υλικά της, η C-01 θα είναι πάνω και πέρα από όλα ένα συναισθηματικό, ερεθιστικό, παιχνιδιάρικο αλλά και ρετρό δημιούργημα με χαρακτήρα Lotus».

«Η Lotus αποτελεί ένα πολύ βαρύ όνομα με πληθωρική ιστορία, την οποία θα τιμά η C-01. Βασική μας έμπνευση αποτέλεσαν οι υπέροχες καμπύλες της διαχρονικής Lotus 49, ενώ κάθε χρώμα και κάθε χρωματικός συνδυασμός παραπέμπει με σεβασμό στα ιστορικά αγωνιστικά χρώματα της εταιρείας και κυρίως στο ανυπέρβλητο πάντρεμα του μαύρου με το χρυσαφί».

«Η διασταύρωση παρελθόντος και μέλλοντος είναι πάντα γοητευτική και αυτό ακριβώς θα είναι η C-01».

Στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται περισσότερες φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας Lotus σε μια ελεγχόμενη πρόκλησης της φαντασίας προς δημιουργία ονειρώξεων. Και σιγά-σιγά θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τη νέα υπερμοτοσυκλέτα που θα απευθύνεται μόνο σε πολύ παχουλά πορτοφόλια.