Μετά τα Thunderbird, Tiger Explorer και Street Triple, η Triumph φρεσκάρει και το Speed Triple 1050. Η ανανέωση αφορά αφενός την αισθητική της μοτοσυκλέτας, αφετέρου δε τον εξοπλισμό.

Κυρίαρχη αισθητική αλλαγή είναι ένα νέο μπλε -το «Μπλε Ματ της Κασπίας Θάλασσας»- που έρχεται να προστεθεί στη γνωστή παλέτα του λευκού και του μαύρου χρώματος που συνεχίζουν να βάφουν τις Speed Triple. Και τα τρία χρώματα αποκτούν τονισμένες λεπτομέρειες όπως χρυσές ρίγες στις ζάντες και χρυσά αυτοκόλλητα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός διευρύνεται από φέτος, αφού περιλαμβάνει πλέον στη βασική έκδοση κάποια από τα ως τώρα «έξτρα» αξεσουάρ, όπως το φέρινγκ-φρύδι πάνω από τα όργανα, την ποδιά κάρτερ και μαύρα προστατευτικά θερμότητας στις εξατμίσεις. Επίσης το πίσω φωτιστικό φέρει πλέον διαφανές κάλυμμα.

Είναι η πρώτη φορά που δέχεται αλλαγές το τρέχον Speed Triple, το οποίο βρίσκεται στην αγορά από το 2010. Αναμένεται ωστόσο στα επόμενα δύο χρόνια να αντικατασταθεί από την επόμενα γενιά Speed Triple.

Οι φετινές επεμβάσεις αποσκοπούν στο να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για την εικονική streetfighter μέχρι να προκύψει η νέα. Και αναμένουμε εξίσου ριζοσπαστική σε σχεδίαση με το πρώτο Speed Triple που είχε σοκάρει τον δίτροχο κόσμο το 1994…