Λίγο πριν τον αγώνα του παγκοσμίου Superbike στην Laguna Seca της Καλιφόρνια, η MV Agusta παρουσίασε μια «καινούργια» έκδοση ειδικά για την αμερικάνικη αγορά.

Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στην τρικύλινδρη Brutale 800, με μια μοναδική μπλε/ερυθρόλευκη βαφή, εμπνευσμένη θαρρείς από τη στολή του Κάπτεν Αμέρικα.

Θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα -ένα για κάθε πολιτεία της Ένωσης- και θα ονομάζεται φυσικά «Αμέρικα».

Η Brutale America -το όνομα ταιριάζει γάντι στην πολεμόχαρη πέραν του Ατλαντικού χώρα- είναι μεν η πρώτη τρικύλινδρη στην ιστορία της φίρμας με το προσωνύμιο αυτό, όμως δεν είναι η πρώτη America.

Την αρχή έκανε το 1975 η S America 750, μια μοτοσυκλέτα με αερόψυκτο κινητήρα 787,7 κυβικών και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής που απέδιδε με τροφοδοσία καρμπυρατέρ 75 ίππους. Σε εκείνο το πρώτο μοντέλο είχε «φορεθεί» για πρώτη φορά το χρωματικό μοτίβο της σημερινής America.

rmtnagsrtmbru2 rmtnagsrtmbru4 rmtnagsrtmbru5

Ιδιαιτερότητες της Brutale America; Για να μην υπάρχει αμφιβολία, το πίσω φτερό και τα πλαϊνά καλύμματα του ψυγείο φέρουν το λογότυπο «America Special Edition» -μια επιλογή που εκπλήσσει, κάπως σαν πολύ… λαϊκή. Οι πάνω πλάκες του πιρουνιού φέρουν χαραγμένο με λέιζερ τον σειριακό αριθμό παραγωγής της μοτοσυκλέτας (από το 1 ως το 50).

Κατά τα άλλα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ως έχουν στην Brutale 800 παραγωγής, η οποία έχει προσαρμοστεί στις πρόσφατες αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών Euro4.

Για τους Αμερικάνους πατριώτες, η τιμή έχει καθοριστεί στις 14.998 δολάρια –μόλις 1.500 παραπάνω από ό,τι μια απλή ευρωπαϊκή Brutale 800.

rmtnagsrtmbru3 rmtnagsrtmbru6 rmtnagsrtmbru7 rmtnagsrtmbru8 rmtnagsrtmbru9 rmtnagsrtmbru10 rmtnagsrtmbru11 rmtnagsrtmbru12